Ervaringen

We hebben alle deelnemers van afgelopen editie gevraagd om een korte vragenlijst in te vullen bij het verlaten van het festival. De resultaten waren zeer positief en de meest gemaakte opmerking was:

Volgend jaar weer?

De enquête is ingevuld door meer dan een kwart van de bezoekers en dit is het rapport: 

Algemeen 9,1
Aanbod 9,3
Waar voor je geld 8,9
Masterclass 8,6
Duidelijkheid informatie 8,6

Veel genoemde en nuttige opmerkingen tips en suggesties

Proefnotitieboekje

  • Het boekje niet op alfabetische volgorde, maar op volgorde stands
  • Paginanummers
  • Plattegrond voorin (niet achterin)
  • Smaakbeschrijving bij verschillende port
  • Vóór aanvang digitaal beschikbaar

Wij gaan dit zeker meenemen voor de volgende editie.

Ophalen of verzenden flessen

Voor sommige bezoekers was het lastig dat ze de gekochte flessen moesten dragen gedurende de beurs. Hier hebben we begrip voor. We willen bij de volgende editie een punt maken waar je gekochte flessen gedurende het evenement kunt stallen en waar je ze bij het verlaten van de kerk weer kunt ophalen. 

We overwegen nog om aan te bieden de gekochte port op een later tijdststip op te halen bij het Zwols Porthuis gedurende de openingstijden van de winkel.

Ook is er verzocht om een mogelijkheid om de gekochte flessen te verzenden. Dit is voor ons in de algehele drukte voor en na het festival niet mogelijk, naast het risico en kosten dat verzenden met zich meebrengt. Je kunt je voorstellen dat als een zending met port van verschillende aanbieders niet aankomt dat het een hele organisatie is om deze opnieuw te verzenden.

Meer aanbod in eten

Er is een wens onder een deel van de bezoekers dat er meer foodstands en dergelijke zijn. We hebben hier over nagedacht en er zijn twee grote praktische bezwaren. De eerste is de locatie, deze leent zicht lastig voor het bereiden én voor het nuttigen etenswaren. Behalve dan in het aanwezige cafégedeelte. De kerk is een historisch gebouw, waar zich snel problemen voordoen met restanten van voedsel. De stenen zijn erg gevoelig voor vuil en er is bij oude gebouwen altijd kans op ongedierte. Het tweede bezwaar is dat er ook een beperkt tijd is voor het proeven. Wanneer er een deel van de tijd opgaat aan het wachten op of consumeren van voedsel, dan zal de volgende opmerking zijn dat er te weinig tijd is om te proeven.  

Een andere opmerking was dat er naast het overal aanwezige water en stokbrood ook een kaasje o.i.d. aangeboden zou worden, om dit samen met de port te proeven. Voor degene die hier behoefte aan hebben is er een mogelijkheid kaas, worst een nootje of chocolade te kopen bij de aanwezige stands.

Akoestiek

De akoestiek in de kerk maakte de microfoon lastig te verstaan, zowel tijdens de speech van de Portugese ambassadeur, als bij de aankondigingen van de masterclasses of het einde van de sessie. We kijken nog of we hier een passende oplossing voor kunnen vinden. 

De akoestiek maakt een andere wens ook lastig, namelijk de wens voor muziek. Hoewel muziek goed voor de sfeer kan zijn hebben we dit niet gedaan, omdat we graag de interactie van bezoekers met de producenten en elkaar willen faciliteren.

Het laatste punt voor de akoestiek was de akoestiek ten tijde van de masterclasses, de microfoon deed het daar niet, maar hier zullen we ook naar kijken.